Свободен форум

Начало » Кръстословици » Онлайн генериране на кръстословици

Онлайн генериране на кръстословици

Тук http://krastoslovici.igrii.com/ можете да генерирате кръстословици с ваши думи или избрани категории.

img

08-12-2017 06:22 #7414
[] [редакция]

Re:Онлайн генериране на кръстословици

Иван Вазов

18-03-2024 18:54 #13775
 

Re:Онлайн генериране на кръстословици

1.чесън

2.патладжан

3.зеле

4.пипер

5.домат

6.картоф

22-11-2024 16:39 #14070
 

Re:Онлайн генериране на кръстословици

АНГЛИЙСКИ: Шекспир е представител на ............. Ренесанс

РЕНЕСАНС: Коя епоха поставя човека в центъра/ човека с божествената природа/ 14-17в.

ДРАМА: Епос, лирика и

МИГЕЛДЕСЕРВАНТЕС: Уилям Шекспи и кой друг автор умират на една и съща дата?

ПЪРВОФОЛИО: Първото официално издание на Шекспировите пиеси, се нарича...

АНХАТАУЕЙ: Как се казва жената на Шекспир?

ШЕКСПИРОВ ВЪПРОС: През 19в. започват хипотези за това, кой/ кои автори се крият зад иметона Шекспир и това се нарича.....

ТЕАТЪР: Едно от най-важните места за развлечение и култура?

29-04-2025 06:02 #14240
 

Re:Онлайн генериране на кръстословици

Ето цялата кръстословица по тема "Съставки на ястията" с определенията и разположението на думите, която може да копирате и поставите във Word, като направите таблица с кутийки (по една буква в клетка):

Кръстословица „Съставки на ястията“

Определения:

Хоризонтално:

Течна основа, използвана за приготвяне на супи и сосове, приготвя се от месо, кости, птици, риба, зеленчуци. (БУЛЬОН)

Основна мазна смес, която обогатява вкуса, цвета и аромата на ястията. (ЗАПРЪЖКА)

Допълнителен продукт, който придава плътност и подобрява вкус и вид на ястията, често се прави с яйца. (ЗАСТРОЙКА)

Вертикално:

2. Главен компонент на ястието, който може да е от растителен или животински произход. (ОСНОВЕНПРОДУКТ)

4. Топла или студена смес, поднася се към ястието, може да бъде на основата на бульон, брашнена запръжка или майонеза. (СОС)

6. Приятно допълнение към основното ястие, подобрява вкус, вид и енергийна стойност, може да е топло или студено. (ГАРНИТУРА)

14-08-2025 16:00 #14307
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif